Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Wat nemen we mee op vakantie?

Met de checklist op tafel zijn we druk in de weer met de voorbereidingen voor de zomervakantie. Van de belangrijkste zaken (zijn de paspoorten nog wel geldig?) tot de kleinere dingen (je oordopjes voor het gesnurk van manlief), we schrijven álles zo veel mogelijk op. Voorbereid op reis gaan scheelt namelijk alweer de helft!

Ik ben 8 dagen weg, dus heb 21 outfits ingepakt…

#voordezekerheid

Naast het inpakken van de koffers zijn er nog genoeg andere dingen om aan te denken… Hoe houden we het tijdens zo’n lange rit bijvoorbeeld leuk op de achterbank? Wat nemen we mee voor de kinderen? Natuurlijk hou je ze wel even zoet met een leuk muziekje & wat lekkere snacks, maar de hele rit gezellig ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ spelen is niet echt realistisch…

Ik verzamelde een paar leuke tips & tricks voor de vakantie en zette ze op een rijtje.

Vakantie outfit hippe dingen

Scoor je vakantie outfit in de sale. Natuurlijk ga je niet op reis zonder een favoriete outfit. Is die van vorig jaar te klein of niet meer wat het was? Niet getreurd, hier zijn twee vrolijke vakantie setjes, mét korting!

Voor haar is er dit mooie vrouwelijke groene T-shirtje met kanten randje langs de halslijn van Blutsgeschwister en een vrolijke gebloemde korte broek van King Louie.

Voor hem is er deze stoere tropische ‘hawaï’ polo van Solid en een sportieve okergele korte broek van Ragwear.

 

Tip: wist je trouwens dat je beter je kleding strak kunt oprollen in plaats van vouwen?
Het kreukt minder & er past meer in je koffer, yes!

 

Draag er een paar leuke gekleurde Ipanema’s onder (of deze hippe sandalen van clumpy’s) en maak je outfit af met een mooie leren tas, een ‘coole’ zonnehoed en een goeie trendy zonnebril.

Nog een toilettas nodig? Dit rode gebloemde snoepje is van King Louie. En je sleutels raak je niet meer kwijt met deze fijne grote sleutelhangers van Kinderzimmerhelden.

creatieve dingen om te doen voor kinderen huckleberry

En dan wat leuks voor de kids.

Voor op de achterbank zijn er deze houten ‘breinbrekers’ van Kikkerland in vrolijke gekleurde doosjes. Geef ze er allemaal 1, als ze dan ook nog met elkaar wisselen ben je zo weer een stuk verder op weg en kun jij even lekker rustig een boekje lezen (zélfs ’s nachts met deze handige zaklamp in de vorm van een wasknijper!).

En met dit doosje van Openhartig kids heb je samen de leukste gesprekken en wordt het wel een héle gezellige autorit.

Voor tijdens de vakantie zijn er de originele kadootjes van Kikkerland Huckleberry. Dit schattige schilderijtje voor geperste bloemen bijvoorbeeld of deze mooie leren ‘maak je eigen bloemen’ ketting.

De jongens maak je blij met een heuse ‘fishing kit’ en met deze milieuvriendelijke stiften voor buiten zijn ze uren zoet met speurtochten uitzetten!

water stone planten langzaam water geven tijdens vakantie

Blije buren zijn belangrijk.

Ben je van plan ze te vragen je planten water te geven als je weg bent? Met deze handige waterdruppelaars maak jij het ze een stuk gemakkelijker. Als je 10 dagen op reis bent, hoeft de buurvrouw ze maar 1 keer bij te vullen!

Geef als bedankje gelijk dit leuke bar kompas, dan maken ze zelf de lekkerste zomerse drankjes voor bij de bbq en wanen ook zij zich een beetje op vakantie 😊

 

Met deze ideeën ben je alweer een stukje meer voorbereid. Inpak-stress op de laatste dag is er toch wel, maar ‘who cares’. Zodra je in de auto zit, kom je steeds meer écht los van je werk en je vaste patronen. Dan zeg je ‘hallo vakantie, kom binnen met je rust & hééééél veel fijne genietmomenten ’.

Liefs Anne  

Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →