Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Retro katoenen herenshirts en zachte polo’s van duurzaam tencel

Retro herenkleding van 4funkyflavours van biologisch katoen en tencel. Maar waar is tencel eigenlijk van gemaakt?

Bij Hippe Dingen wordt er sinds enkele jaren ook druk aan ‘de mannen’ gedacht. De collectie breidt zich steeds verder uit en ook dit seizoen zijn er weer volop stoere items in frisse heldere kleuren.

Een merk wat bekend staat om zijn kleurrijke verrassende en diverse collecties is het Nederlandse kledingmerk 4funkyflavours. Vanuit de gedachte dat iedereen uniek is, maakt het merk elk seizoen weer een vrolijke retro collectie die zó divers is in prints & kleur, dat iedereen er wel iets naar zijn/haar smaak kan vinden.

Daarnaast streeft het merk er naar dat alle kleding zo verantwoord & duurzaam mogelijk geproduceerd wordt. Heel fijn!

Voor onze mannen heeft 4funkyflavours dit voorjaar weer héél veel leuke en stoere shirts in fijne katoen of zachte tencel.

groen-retro-shirt-van-lekkere-stof-tencel-hippe-dingen

Dit frisgroene katoenen shirt met bladerenprint heeft een ronde hals, korte mouwen en een borstzakje met het 4ff-logo. Het shirt zit lekker comfortabel door de zachte katoen, en de speelse print met verschillende groentinten geeft vooral van een afstand een ietwat grafisch effect.

Een mooi shirt waar zelfs de houtsnippers wel in weg willen kruipen! :-)

retro-herenshirt-goede-kwaliteit-met-lichte-kleur-spijkerjas-hippe-dingen

Voor de man die wat meer houdt van een exotische print is hier een diepblauw zacht katoenen shirt met een oranje bloemenprint. Het shirt heeft een ronde hals, korte mouwen en een borstzakje.

Combineer het met deze stretchy lichtblauwe spijkerjas van M.O.D. (Miracle of Denim) en je stoere look is compleet!

Naast katoen gebruikt 4funkyflavours ook veel tencel. Deze vezel is wat onbekender, dus laten we samen even kijken naar een stukje info…

 

Tencel: wat is het en waar wordt deze stof van gemaakt? 

Tencel (merknaam van de vezel Lyocell) is een kunstmatige vezel op natuurlijke basis, die wordt gemaakt van de houtpulp van eucalyptusbomen.

Deze bomen hebben, vergeleken met katoen, veel minder meststoffen en pesticide nodig om te groeien. Ook gebruiken Eucalyptusbomen 80% minder water dan katoen en hebben de bomen geen irrigatiesysteem nodig doordat het water wordt gerecycled in een zogeheten ‘closed loop system’.

Dit ‘closed loop system’ (gesloten cirkel) zorgt ervoor dat chemicaliën worden opgevangen en hergebruikt, in plaats van dat het maar overal terecht komt. Tencel wordt chloorvrij geproduceerd, waardoor het volledig biologisch afbreekbaar is.

Natuurlijk is er nog geen enkel proces vollédig duurzaam, maar de technologie gaat wel met sprongen vooruit. Tencel is hier een mooi bewijs van. De impact op de natuur is in ieder geval al vele malen kleiner!

duurzaam-herenshirt-tencel-biologisch-retro-hippe-dingen

Tencel heeft voor jou naast de milieuvriendelijke pluspunten ook nog deze andere fijne voordelen:

  • Het is sterk, maar zo zacht als linnen en het absorbeert nóg meer water dan katoen waarbij het wel een stuk sneller droogt.
  • Het ventileert heel goed. De stof houd je in de winter warm en in de zomer juist koel.
  • En last but not least, het blijft héél lang lekker ruiken. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat bacteriegroei bij synthetische stoffen 2000 keer zo snel gaat als bij Tencel. Toink, das wel een verschilletje!

retro-heren-polo-biologisch-katoen-4funkyflavours-hippe-dingen

Weer terug naar een kekke katoenen variant! Deze donkerblauwe retro polo heeft een geometrische print in de kleuren roest, ecru en geel.

De polo heeft korte mouwen, een kraagje met knoopsluiting en een borstzakje. Op een jeans heeft deze polo vooral een retro ‘feel’, terwijl hij op een nette broek of pantalon ook heel gedistingeerd kan staan. Veelzijdig typje dus!

Of ze nu van zachte katoen zijn gemaakt of van duurzame tencel, er zijn bij ons dus alweer genoeg hippe frisse shirts in de nieuwe mannencollectie die wachten op jou. Let’s go funky!

 

Liefs Anne  
Uit de voorjaarscollectie 4funkyflavours 2020:

Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →