Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

De Salopette jurk

Wat is dé trend van de zomer 2020? De salopette jurk.

Noem het een tuinjurk, een overgooier óf een salopette jurk, het maakt niet uit, want één ding is overduidelijk: deze jurk is hip en zéker 1 van de lente toppers van dit voorjaar!

De salopette komt uit Frankrijk en werd in 1844 in Lyon ontworpen door textielwinkelier Louis Lafont.

Deze comfortabele (vaak Denim) tuinbroek diende vooral als werkkleding en pas rond de jaren ’60 van de twintigste eeuw begonnen vooral jongeren de salopette in hun vrije tijd te dragen. In de jaren ‘80 kende dit kledingstuk zijn populairste periode en sindsdien zien we hem in állerlei verschillende vormen terug.

In het voorjaar van 2020 staat vooral de salopette jurk in de spotlights en kijk haar shinen!

salopette-jurk-lichtblauw-geruit-nice-things-hippe-dingen

Zomerse katoen geweven salopette jurk

Deze lichtblauwe halflange geruite midi-jurk van het Spaanse merk ‘Nice Things’ heeft een vierkante halslijn met brede schouderbanden waar je bh-bandjes mooi onder vallen. Mooi details aan deze jurk? De doorlopende knoopsluiting aan de voorkant met prachtige knopen!

De opgestikte zakken en het bijpassende ceintuur geven deze katoenen salopette jurk een speelse touch en de twee zijsplitten zorgen voor een comfortabel vrij gevoel.

Ik zie hier al iemand met veel salopet-pret ;-)

vrolijke-oranje-overgooier-nice-things-hippe-dingen

Vrolijke oranje overgooier

Als je wat meer houdt van uitbundig, dan is deze vrolijk gekleurde halflange midi-jurk met papaya print echt iets voor jou!

Deze Salopette jurk is net als zijn voorganger van ons nieuwe merk Nice Things.

Hij heeft dezelfde vierkante hals, de opgestikte zakjes aan de voorkant, de fijne brede schouderbanden èn dezelfde twee comfortabele zijsplitten.

De knopen aan de voorkant zijn bij dit model tot aan de taille en de jurk is gemaakt van een heerlijke luchtige combinatie van viscose & linnen.

denim-tuinjurk-king-louie-hippe-dingen

Als laatste een ‘originele’ stoere Denim tuinjurk

Deze helderblauwe halflange denim salopette jurk is van het merk King Louie. De jurk heeft een doorlopende knoopsluiting aan de voorkant, fijne schouderbanden en een bijpassend strikceintuur.

Hij is gemaakt van een comfortabele geweven dunne denim stretch stof en aan de voorkant heeft ook deze jurk twee handige steekzakken.

Een stoere denim jurk, voor een stoere hippe vrouw!

De Salopette mag dan van ver komen, deze lente is hij helemaal Hollands Hip 😊

 

Stay Hip, Healthy & Happy!

 

Liefs Anne  

De salopette trendjurken van 2020:


Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →