Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Pareltjes van ‘Roger la Borde’

In de Dikke Van Dale staat naast ‘sloddervos’ mijn portret. Het is een ramp, vooral thuis. Dus toen manlief zich voor de zóveelste keer opwond over ‘al mijn verzamelstapels’ met losse boodschappenbriefjes en andere schrijfsels, maakte hij duidelijk dat het nu klaar was: “Je koopt maar een planner of een stel boekjes waar je alles netjes in opschrijft, maar niet dit losse gedoe”, zei hij. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik nog niet eerder zó gedwee heb geluisterd. Ik ben namelijk verzot op schriften, boekjes, kaarten en op veel, héél veel meer mooie hebbedingen van papier.

Watertandend stond ik een paar dagen later te kijken naar al het moois van Roger la Borde, dat net was binnengekomen. Het zag er zó prachtig uit, en hier mocht ik nu zelfs legitiem van inslaan, beter kon niet: yes!

Roger la Borde is een Engelse uitgeverij van kaarten en stationary producten van hoogwaardige kwaliteit. Naast het feit dat ze prachtige dingen uitgeven, maken ze zich binnen het bedrijf sterk voor goede werkomstandigheden (o.a. geen kinderarbeid). Ook gebruiken ze vaak papier gemaakt van hout uit beheerde bossen, en inkt op plantaardige basis. Allemaal hele goede dingen, die zéker nog een extra glansje geven over deze juweeltjes…

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel verschillende mooie producten. Dunne en dikke schriften, sticky notes, to-do lijstjes met een magneet aan de achterkant voor op de koelkast of verwarming, en mooie journals met sluitelastiek of kleine boekjes met harde kaft. Verschillend qua vorm, maar allemaal met de meest práchtige tekeningen van bekende illustratoren, waar het bedrijf binnen de verschillende collecties nauw mee samenwerkt.

Ikzelf ben gezwicht voor de handige to-do lijstjes met magneet (#eindeaanhetrondslingertijdperk), en de kleine boekjes met harde kaft. Deze laatste omdat zelfs de binnenkant echt betóverend is! Daarnaast zijn ze ook nog eens perfect om grappige quotes in op te schrijven die mijn zoontje Kaj zo nu en dan laat vallen.

Dit zijn van die ‘kleine blijmakers’! Ik zal manlief even tippen dat ik er hier nóg wel een paar van wil hebben. Misschien van Sint? En anders haal ik ze toch weer ‘legaal’ zelf. Het is belangrijk dat het opgeruimd blijft thuis.…..toch? 😉

Liefs Anne  

Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →