Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Glitter & Glamour vesten van King Louie

'Dag Sint, welkom Kerst!’ Elk jaar is het hetzelfde liedje... Sinterklaas is gezellig, en vooral de marsepein & pepernoten héérlijk, maar zodra 5 december is geweest, zingt mijn hart: ‘Kerst, Kerst het wordt weer Kerst…’ Kerst heeft iets magisch, warms, en lichts. Het geeft me een gevoel van glans… De gourmetstellen worden weer onder het stof vandaan gehaald en iedereen mag zijn mooiste kleding aan. Tsja en dan sta je direct weer voor het jaarlijks terugkerende dilemma, als je een vrouw bent tenminste, want wát moet dat dan weer worden dit jaar? Een hele nieuwe outfit? Of gaat het lukken iets te vinden wat makkelijk te combineren is, niet veel kost en waar je je wél een echte (Kerst)ster in voelt?

Deze glittervestjes van King Louie zijn een schot in de roos. Ze zijn basic, prima te combineren maar roepen ook ‘glitter & glamour’. Het zijn echte eyecatchers die supergoed over je jurkje kunnen, boven je rok of pantalon, of zelfs stoer op je jeans. Ze zijn zo feestelijk dat het niet eens zoveel uitmaakt hoe je ze draagt, je hebt gegarandeerd succes!

King Louie is een hip Amsterdams kledingmerk voor vrouwen van nu, met de retro jaren ‘50 stijl van toen. In 1981 starten 2 studenten, met een gemeenschappelijke interesse in vintage kleding, een bedrijf in Amsterdam. De vintage vondsten die ze bij verschillende adressen opduikelen, worden verkocht op de Amsterdamse Noordermarkt, en vanaf 1983 ook in hun eerste ‘Exota’ winkel in de Jordaan. Al snel introduceren zij in 1984 hun eerste eigen product: een zwarte vintage coltrui, met als label: ‘King Louie’. Een merk is geboren. In 1991 komt daar ook Petit Louie bij, kleding voor de kleintjes. King Louie staat voor: vrolijke vintage geïnspireerde kleding met zelf ontworpen printjes, kleurrijk en een uitstekende pasvorm. Klassieke retro gecombineerd op een originele manier voor de ietwat eigenzinnige vrouw.

Het merk draagt ook graag bij aan een betere wereld en werkt daarom alleen samen met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden garanderen. Sinds 2015 sluit King Louie zich aan bij de Fair Wear Foundation en wordt er een start gemaakt met volledig duurzame producten (nu ruim 10 procent). Ook zijn er bijvoorbeeld al jurkjes van gerecycled polyester, gemaakt van oude PET-flessen. Kortom ‘King Louie is op de goede weg!’



Weer even terug naar onze ‘glamour-outfit’… De korte vestjes hebben een hoogsluitende, ronde hals, lange mouwen en een knoopsluiting aan de voorkant. In de mooie stof (75% katoen en 25% polyester) zit een subtiel glittertje verwerkt. Ze zijn in 4 sprankelende kleuren te vinden, welke is voor jou?


'Twinkle twinkle little star….'

Fijne ‘Kerst voorpret’ gewenst!

Liefs Anne  

Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →