Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Hoe vind ik de juiste spijkerbroek die bij mijn figuur past en ook nog lekker zit?

Het is het meest gedragen kledingstuk en bevindt zich óngetwijfeld in vrijwel ieders kast: de jeans, of ook wel de spijkerbroek. Een fijne spijkerbroek is heerlijk! Je trekt hem het liefst elke dag aan en als hij uiteindelijk zo versleten is dat dragen écht niet meer kan, neem je met pijn in je hart afscheid… 

Om daar te komen moet je natuurlijk eerst een goeie spijkerbroek vinden en dát is voor de meeste vrouwen nogal een klus. Je wilt dat hij je onzekerheden camoufleert, er mooi uitziet én dat hij comfortabel zit.

stretch jeans donkerblauw van miracle of denim

Er zijn een paar dingen belangrijk bij het zoeken naar de ‘ware’ jeans.

Als eerste de juiste maat. Hier is een eenvoudig trucje voor: neem je confectiemaat – 8. Dus heb je maat 38, dan pak je breedtemaat (dit is de eerstgenoemde maat) 30. Natuurlijk kun je er nog wel een maatje naast zitten, maar ‘de grote schrik’ blijft je in ieder geval bespaart 😊

‘Ik heb thuis de broek aan. Die zit eigenlijk áltijd wel goed…

Ben je onzeker over je brede heupen? Dan is dit het tweede punt: kies een jeans die niet teveel opvallende wassingen of grote zakken heeft rond de bovenbenen, dit legt juist de nadruk op de heupen. Ga liever voor een egale jeans, die kleedt mooi af. Vind je je heupen juist te smal, dan is de nadruk op je bovenbenen wel weer een goed idee.

Ten derde doen de stand & de grootte van de zakken aan de achterkant ook veel voor je billen, dus kijk goed welke zakken gunstig zijn voor jouw lieflijk achterwerk en pas daar je broek op aan.

donkerblauwe spijkerbroek taps toelopend en mooie billen

Een mooi jeansmerk is M.O.D. (Miracle of Denim). Dit Duitse merk maakt erg fijne spijkerbroeken van hoge kwaliteit met een ontzettende goede pasvorm.

De broeken:

  • zijn niet te laag
  • sluiten mooi aan in de rug doordat de achterkant er speciaal is ingezet
  • hebben de juiste naden op de juiste plek voor optisch mooiere vormen
  • zijn gemaakt van een hele zachte stof

Deze mooi aansluitende grijs/zwarte skinny jeans bijvoorbeeld. Dit is een stoere jeans die smal afloopt naar beneden en van achteren kleine kontzakken heeft, wat ook erg geschikt is voor de plattere billen onder ons. 

donkerblauwe jeans met een klein beetje wassing die lekker zit

Of deze waanzinnige zachtblauwe slim jeans van hetzelfde merk. Deze spijkerbroek oogt wat netter door de egale wassing en is daardoor ook heel goed te combineren met een colbertje of een nette top voor naar je werk.

De spijkerbroeken van M.O.D. zijn zó soepel dat ze nergens knellen, dus je kunt je er héérlijk vrijuit in bewegen!

spijkerrok met rits Alijn en knielengte danefae

Voel je wel veel liefde voor Denim, maar niet voor een broek, dan is daar natuurlijk altijd nog de spijkerrok!

Deze diepblauwe ongewassen denim rok zit wat hoger in de taille en loopt naar beneden uit in een A-lijn. Hij is gemaakt van elastische spijkerstof, heeft een handige two-way rits aan de voorzijde en een drukknoop aan de bovenkant. Verder oogt hij een beetje sixties, waar wij dol op zijn!

 

Tips voor langer plezier van je jeans:

Heb je je nieuwe favoriete jeans gevonden, dan geniet je extra lang van de mooie donkere kleur als je hem wast met een kopje natuurazijn in plaats van wasmiddel. De azijn fixeert namelijk de kleur en vertraagt daardoor het lichter worden van je broek.

Je nieuwe jeans & de wasmachine mogen sowieso niet de beste vriendjes worden. Hang hem liever even buiten of stop hem een nachtje in een plastic tas in de vriezer (dat dood de bacteriën en laat geurtjes verdwijnen).

Zó blijft jouw nieuwe maatje lekker lang bij je en kunnen jullie héél veel van elkaar genieten!

 

Liefs Anne  

Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →