Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Heerlijk warm genieten van de winterse kou in behaaglijke functionele winterjassen

Vandaag gaan we op pad in heerlijke warme sportieve winterjassen. Net als alle andere kledingstukken komen ook winterjassen in alle soorten en maten. Je hebt bijzondere manteljassen (zoals we in de vorige blog zagen), korte donsjasjes, gewatteerde parka’s en zo zijn er nog veel meer... 

De jassen van vandaag hebben een paar belangrijke voordelen gemeen:

  • Ze zijn heerlijk warm gevoerd
  • Ze sluiten mooi nauw af bij de polsen, wat vooral heel fijn is op de fiets
  • Ze hebben in de taille een aantrek-koord of bandjes om de warmte op je bovenlichaam goed vast te kunnen houden
  • Ze sluiten allemaal hoog om de nek met een fijne warme aansluitende capuchon

Dit zijn stuk voor stuk héle fijne ingrediënten voor een lekkere winterjas! Laten we gaan kijken in welke jassen mijn nieuwe vrolijke collega Arlette een ochtendje het bos in trok…

bordeauxrode jas danefae met panterprint aan de binnenkant, water- en winddicht

Arlette is een echt buitenmens, dus we beginnen deze dag met een dikke ‘tree hug’. Mmmm…how we love nature :-) Daarna aan de slag!

We trappen meteen af met de ‘queen herself’ onder de functionele winterjas!

Deze prachtige luxe wind- en waterdichte bordeauxrode parka van het Deense merk Danefae, heeft een handige 2-way rits met daaroverheen nog een knoopsluiting voor éxtra bescherming tegen de kou.

De jas heeft een aangesloten capuchon, 2 diepe schuine zakken met knoopsluiting én als belangrijkste troef…een superwarme en práchtige voering van fake fur met een mooie luipaard print. Een warm juweeltje deze winterjas!

veganistische winterjas van ragwear

Als échte natuurliefhebber is er natuurlijk geen andere plek waar je zó snel tot rust kunt komen als tussen de bomen en bloemen. Je bent helemaal zen Arlette en je bent grappig, dat ook! Haha…

Deze halflange mosterdkleurige winterjas is van het veganistische merk Ragwear. De jas heeft een capuchon met tunnelkoord, een stevige ritssluiting met daaroverheen een knoopsluiting en twee steekzakken aan de voorkant die sluiten met een drukknoop. De binnenkant van de capuchon, en ook van de jas, is superzacht en fluffy.

Deze jas leent zich goed om hem 'af te maken' met een opvallende sjaal. Vind hier jouw mooie sjaal!

Als je deze jas draagt heb je het in Siberië nog niet koud, zó ontzettend lekker warm is hij. Dit is wat je noemt een ‘ouderwets warme winterjas’. Zo dik zie je ze niet veel meer, echt heerlijk!

zwarte winterjas met rode bloemenprint van blutsgeschwister

Als laatste van de drie hebben we nog deze droom van een jas van het merk Blutsgeschwister. Deze sprookjesachtige zwarte gewatteerde winterparka met een print van roze roosjes, beschermt je tegen wind en regen. 

De jas heeft een praktische verstelbare taille, een met fleece gevoerde capuchon met afneembaar namaakbont en twee klepzakken aan de voorzijde. De praktische 2 way rits wordt nog eens extra beschermd door een stevige knoopsluiting en als speels detail siert op de linker bovenarm een kunstlederen patch met het Blutsgeschwister-logo. Een vrolijke opvallende warme winterjas!

Valt jouw oog toevallig op die toffe legging? Klik hier om die beter te bekijken! 

Nou, geniet nog maar even van het práchtige bos Arlette, we gaan zo weer naar huis. In ieder geval niet verkleumd, want deze jassen geven je alle drie dát wat je van een winterjas mag verwachten: warmte, behaaglijkheid & functionaliteit. Zo kun jij zonder bibberen heerlijk genieten van al het koude herfst – en wintermoois,

 

Liefs Anne  

Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →