Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Waar vind je originele, hippe schoenkadootjes en gadgets?

De verlanglijstjes slingeren door het huis en er wordt weer naar hartenlust geknipt en geplakt voor surprises. Geheimzinnig worden deuren dichtgetrokken als je onverwachts langsloopt en google werkt overuren met het geven van rijmwoorden aan dichtlustige tieners. Het is weer bijna Sinterklaas…

Ik hou van deze tijd! De weken van verwachting en zenuwachtige kriebels bij de kleintjes. Kleurplaten worden ijverig ingekleurd en bij élke supermarkt staat weer een andere schoen. Ook thuis wordt de deurmat bezet door soorten en maten schoenen en de verrassing is groot wanneer ’s ochtends blijkt dat er ‘iemand’ is geweest!

Sinterklaaskadootjes zijn er in alle soorten en maten, maar juist de grappige originele ‘kleine’ kadootjes zijn vaak het leukst. Ik heb een greep van deze kadootjes uit onze winkel gehaald. Schoenkadootjes, 5 of 10 euro kadootjes en nog veel meer!

Voor de kinderen zijn er héél veel originele hippe kadootjes van het merk Kikkerland. Deze geweldige sleutelhangers in de vorm van een prachtige eenhoorn of een stoere raket bijvoorbeeld, mét licht & geluid. Of deze schattige kleine sneeuwbol variant met een winterdiertje erin, té leuk toch! Ga je voor ‘funky’ dan neem je deze ‘keycaps’ voor óver je sleutel en vind je sneeuwbollen te mooi voor aan je fiets en zet je ze liever neer, dan hebben we ze ook nog een maatje groter voor een gezellig winters tafereeltje in de vensterbank.

Voor de kleine creatievelingen zijn er deze leuke potloden van bosdieren in zachte kleuren of een handig meeneem spelletje om lekker even gezellig samen mee te spelen; qualitytime! Drink er warme chocomel bij, gemaakt van deze óverheerlijke ‘Sinterklaas speculaas spoon’ van Choc a Lot, en het feest is compleet.

Gaat je kleinste spruit graag in bad en houdt hij/zij wel van een muzikale noot, dan zijn deze vrolijk gekleurde waterfluitjes een schot in de roos! In bed nog even een boekje lezen wordt éxtra leuk met je eigen kleine mini lampje, handig aan en uit te doen met het trekkoordje.

Voor de heren zijn er deze te gekke gekleurde retro wekkers en hippe ‘eco-friendly’ bamboe tandenborstels van Kikkerland (het is een ‘setje’ dus ook eentje voor mama 😊). Echte ‘tools’ voor op zijn bureau zijn zonder twijfel deze grappige ‘old & wise’ pennen set en een originele puntenslijper in de vorm van een mooie grote sleutel.

Houdt hij meer van ‘gadgets’ met een technisch randje, dan valt hij als een blok voor deze coole sleutelhangers. De één werkt op zonne-energie en houdt zelfs muggen op afstand en de ander prikkelt zijn creativiteit om elke week een andere favo spreuk in het ‘licht’ te zetten.

Trouwens, over gadgets gesproken, kijk dan eens naar deze handige lensjes van Kikkerland voor over de camera op je mobiele telefoon! De ene is een supergrote hoeklens voor selfies (bye bye onhandige lange selfiestick) en de andere is een uitgebreide set met een macro lens, een fish-eye lens en een groothoeklens. Hij wordt in een mum van tijd nog een kei professional!

Mannen onder elkaar is natuurlijk áltijd gezellig, maar het wordt nog leuker met deze gezelschapsspelletjes. Fanatiek gedrag & bulderend gelach verzekerd!

Voor de dames zijn er deze prachtige doosjes met gekleurde kaarsen van Salon Elfi. De kaarsen zijn handgemaakt en alleen het doosje is al een kadootje op zich. Stuk voor stuk pareltjes zó mooi… Of verbind oud en nieuw met deze ‘Holde Isolde’ kaarsenhouder van Dekoop. Je plakt de houder op een mooie (vintage) schotel van jouw keuze en ontwerpt zo je eigen unieke kaarsenstandaard!

Voor in haar tas is deze mooie koperen nagelknipper set natuurlijk onmisbaar. Deze glanzende koperen visjes verbergen zelfs nog een vijltje aan de binnenkant van hun buik, hoe handig is dat!

Dat vrouwen ook van gezelligheid houden was al lang bekend, maar met dit babbelblik voor hippe mama’s krijg je weer eens hele andere sprankelende gesprekken en kun je elkaar creatief helpen met ‘hippe mama dilemma’s’. Een lekker wijntje erbij met een funky kaketoe wijnstopper van Rice en het babbelfeest kan beginnen!

Is ze een groot fan van creatieve DIY-projectjes dan zijn deze grappige papieren in elkaar te zetten hutjes van Ontwerpduo een schot in de roos. Het tovert je kamerplant om tot een klein jungledorp met geweldig leuke boomhutten en huisjes. De zacht gekleurde, scheefgezakte huisjes zijn gemaakt van waterbestendig materiaal, dus gieter er ongestoord op los.

‘Zo leuk dat jij straks een bol buikje hebt…’. Van de pepernootjes? Uhm…dat kaartje zou ik haar niet geven, tenzij er een klein wondertje in groeit, dán natuurlijk wel (we hebben trouwens ook héél veel fijne babykadootjes voor aanstaande mama’s!). Want al zou er de komende maand een extra buikgroeispurtje zijn dan bewijst dat alleen maar dat we héérlijk hebben genoten van gezelligheid en lekkers en dat dat prima heerlijk is!!

Nou, dat was een héle lijst aan veelzijdige originele en hippe kado’s! Genoeg keus en voor ieder wat naar zijn zin… Laat het heerlijk avondje nu maar komen!

 

Liefs Anne  

Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →