Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Duurzaam, vrolijk en eigenzinnig: Blutsgeschwister vertelt haar eigen verhaal

Sommige merken vallen nét iets meer in het oog dan andere, ze hebben iets eigens wat er echt uitspringt. Met het Duitse merk Blutsgeschwister is dat zeker zo. Naast dat de collectie opvalt door haar zeer uitbundige kleuren en vrolijke printjes, werkt het merk vaak met opvallende thema’s. Hierin zien we veel kunstzinnige en verfijnde ontwerpen die zijn geïnspireerd door oude tradities maar nu worden gecombineerd met een moderne ‘urban’ twist. In deze blog staan een paar items in de spotlights met een knipoogje naar het ‘Wilde Westen’. 

Country roads, take me home…

Iemand die nog niet zo lang terug is uit haar eigen geliefde ‘Wild West’ is onze Monique. Ze woonde 13 jaar in Australië en keerde 2 jaar geleden met man en kind weer terug naar haar vaderland. Met deze collectie van Bluts, waant zij zich weer even in het verre ‘Down Under’ met zijn ruige gebergtes en droge woestijnen landschap…

zwarte broek met paarden print blutsgeschwister

Ah heerlijk Monique! Je voelt je als een vis in het water (of meer als een cowgirl op de prairie) in deze outfit. It suits you well, ik zeg: ‘Yee Haw’! De stoere zwarte aansluitende broek met western print die Monique hier draagt, sluit met een rits en een jeansknoop, en heeft 2 steekzakken aan de voorkant op de heupen. De broek loopt naar onderen taps toe en valt tot op de schoen.

Het mooie korte getailleerde groene vestje heeft een gatenpatroon van sierlijke zwaantjes en op de borst een klein metalen strikje. Het vestje heeft een ¾ mouw en sluit met kleine knoopjes aan de voorkant. Nou Monique, droom jij nog maar even over ruige vlakten en knappe helden op paarden…

geel groene hoodie tuniek blutsgeschwister

Okay, back to reality, terug in ons koude kikkerland, we gaan aan het werk! Dit vrolijke gele sweatshirt met rozenprint heeft een brede capuchon en twee steekzakken. De trui valt ruim over de billen en de mouwen lopen iets uit in een lichte pofmouw. Een heerlijke comfortabele trui voor op een broek of je draagt hem met een legging als tuniek.

Monique, ook al is je hart verpand aan Aussieland, volgens mij heb jij je draai al wel weer gevonden hier. Jij maakt er gewoon overal een feestje van, gezelligerd 😊

blauwe jurk met mooie halslijn blutsgeschwister

Nu snel naar binnen, paar haardblokken op het vuur en opwarmen. Mmmm… Deze blauwe ‘saloonjurk’ met lichtblauwe print heeft ¾ mouwen en een V-hals afgezet met een donkerblauwe boord. Op de borst zit een klein strikje met een metalen pistooltje en om de taille een bijpassende ceintuur. De jurk valt tot op de knie.

Weet je Monique, het is hierbinnen gewoon ‘jouw saloon’. Laarsjes op de bank, huid op de grond en zo meteen komt je eigen cowboy thuis… Oost west thuis best!

Liefs Anne  

Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →