Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Dol op wol: zachte warme lange vesten voor het najaar

Als de herfst weer is begonnen, de bladeren goud naar beneden dwarrelen en het bos is veranderd in een práchtig warm gekleurd schilderij, dan weet ik wie mijn beste vrienden zijn; heerlijke zachte warme en vooral lange vesten om in weg te kruipen.

Een lang vest van goede kwaliteit zit soepel om je heen, draagt licht en omsluit je met zo’n comfie gevoel dat je hem het liefst niet meer uit wil doen. Vesten zijn ‘all-round’ en dus bij elke outfit te gebruiken. Je kunt ze op alle manieren stylen: casual, classy, sportief, net wat jij wilt. Een vest is super flexibel en is daardoor een onmisbare toevoeging aan jouw winterse garderobe. Fijngebreid of juist grof, effen of gestreept, het kan allemaal. Een mooi vest laat geen steekjes vallen 😉

Gekleed in een aantal heerlijke lange vesten, neemt Foka je mee langs een paar lievelingsplekjes van ons ‘práchtige Zutphense stadje aan de IJssel’…

Lang petrol gestreept vest goede kwaliteit wol van Zilch

We beginnen bij de oude IJsselbrug. Gebouwd in 1862 en 3 jaar later opengesteld voor het verkeer. Een mooie karakteristieke brug. Jullie gaan trouwens goed samen Foka, dat blauwgrijs en roestbruin passen mooi bij je vest.

Dit prachtige petrolblauw gebreide vest van het merk Zilch, heeft een mooie dotprint en horizontale strepen in verschillende kleuren. Het heeft over de hele lengte een knoopsluiting en 2 grote zakken aan de voorkant. Het vest valt over de knie, is o.a. gemaakt van merino - en alpacawol en is heerlijk warm. Dag brug, dikke kus!

Geel lang vest goede kwaliteit wol van ZilchJaaaa…, dit is óók zo’n fijn plekje. Hier kan je uren zitten dromen, lekker aan de waterkant. Beetje mijmeren, madeliefjes plukken en bootjes kijken, de mooie toren van de zéker al 6 eeuwen oude walburgiskerk op de achtergrond… Genieten!

Dit goudgele lange vest van het merk Zilch is een zusje van het vest wat we zojuist zagen op de brug. Beide vesten hebben precies dezelfde samenstelling en kenmerken, behalve dan dat dit goudgele vest effen is van kleur. Een mooi zonnig vrouwelijk vest om in te wonen. Het vest is in meerdere kleuren te verkrijgen.

tante betsy groen lang vest met bloem

We pakken de fiets. Wow, wat is dit voor een juweeltje! Dit opvallende appelgroene vest is van het merk Tante Betsy en is gemaakt van 100% wol. Het vest heeft 2 geborduurde rozen aan de voorkant, 1 grotere op de rug en het valt tot net boven de knie. Verder heeft het 2 heerlijke ruime zakken aan de voorkant en bovenaan een mooie reverskraag. Het vest sluit met een bijpassend ceintuur. Mocht je de kleur groen niet mooi vinden: het vest is ook nog te verkrijgen in goudgeel en donkerblauw.

lang gestreept kleurrijk vest king louie goede kwaliteit wol

Wij fietsen nog even door, Zutphen wat ben je mooi! Ja ik zie ze Foka, een hele groep ganzen. Die nemen gewoon een enkeltje zon de komende maanden, slim. Wij zoeken de warmte wel hier, in dit lekkere vest van King Louie bijvoorbeeld.

Dit vrolijke multi gekleurde lange vest heeft een blauw opstaand ribbeltje tussen de verschillende kleuren, 2 gehaakte knopen en een bijpassend ceintuur. Het heeft een fijngebreide structuur en valt tot net boven de knie. De gele sjaal die Foka hier draagt is ook heerlijk warm van wol en heeft een grove 'bobbel' structuur.

Nou, dat waren ze alweer, vier heerlijke warme lange vesten. Verschillend maar allemaal even comfortabel om te dragen. Wij fietsen nog even verder. Genietend van deze mooie herfstdag, ‘ons Zutphen’ en de zon op ons gezicht…

P.S. Nog een kleine verrassing voor wie dit hele blog gelezen heeft: alléén dit weekend (10 en 11 november) 10% korting op alle lange vesten, gebruik hiervoor de kortingscode lang vest. Shop hier alle lange vesten :)

Liefs Anne  

Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →