Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Kun je de fout in gaan met té hippe sokken?

Sokken, ze zijn er al héél lang. Je draait ze in strakke krappe bolletjes in de kast en ze verdwijnen steevast in de wasmachine (het blijft iedere x weer een groot raadsel waar ze zijn…) ‘Vroeger’ gebruikte je ze alleen als kledingstuk om je voeten warm te houden en waren ze vaak het ondergeschoven kindje van je outfit. Een beetje verwassen, klein gaatje erin, ‘ach het maakt niet uit, wie ziet m’n sokken nou’. Tegenwoordig is dat wel anders. We staan meer stil bij onze sok-keuze en voor steeds meer mensen krijgen sokken zelfs een nieuwe functie; namelijk dé eyecatcher van je outfit!

Streepjes sokken van King Louie zijn hip!

Maar even terug naar het begin…. De oudste sokken die ooit zijn gevonden komen al uit de periode 300 tot 500 na Chr. Deze twee-tenige sok werd vooral gebruikt om de voeten warm te houden en te beschermen tegen harde en scherpe stenen of andere voorwerpen. De sok was er zelfs al eerder dan de schoen. Nou ja, beter gezegd, de eerste ‘schoen’ was een soort sok, die met verloop van tijd telkens wat meer werd verstevigd tot het uiteindelijk een echte schoen was.

Hippe sok bij enkellaars van King Louie

Sokken zijn nuttig én ze worden steeds leuker en leuker! Maar welke sokken draag je nu bij wat? En kun je ook de fout ingaan met een té hippe sokkeuze? Het antwoord op die laatste vraag is simpel, nee, dat kan niet. Tegenwoordig worden alle ‘afwijkende’ kledingkeuzes bestempeld als ‘zeer creatief of eigenzinnig’, dus dat maakt je bij voorbaat al safe. Gelukkig!

Natuurlijk is het wel het mooiste als je sokken kloppen met de rest van je outfit. Dus een simpele regel: sokken hoeven niet met je schoenen of broek te matchen, maar laat de kleur ergens in je outfit terugkomen, of laat je sokkeuze in harmonie zijn met de rest van je outfit en met het beeld wat je wilt neerzetten.

Dus bij een stoere outfit draag je prima een paar kleurrijke streepsokken, maar dit doe je niet onder je nette mantelpakje op weg naar een sollicitatie. Draag dan liever een mooie glittersok, dat staat een tikje gedurfd en klopt mooi bij het wat ‘serieuzere’ totaalplaatje.

Bamboe sokken met print van King Louie

De sokken die je in deze blog ziet zijn van het merk King Louie. King louie is de koning van de ‘retro en vintage outfits’ en daar zijn de sokken geen uitzondering op. Het merk heeft óntzettend veel keus in heel veel verschillende sokken. Kekke printjes, hippe kleuren, glitters en strepen. De sokken worden verkocht in een mooi gecombineerd setje van twee en zijn origineel en van een uitstekende kwaliteit. So release de sok! 😉

Met de huidige modetrend waarbij we de broeken en pantalons niet meer over de enkel laten vallen, maar lekker hoog dragen, heeft de sok een belangrijk plekje veroverd. Sokken zijn een begrip, sokken zijn hip. Dus houd je niet in, maar show it!

Liefs Anne  

Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →