Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

De wereld wordt een stukje mooier en gezonder met Loop.alife

Kringloopwinkels, ze staan in mijn eigen top 3 en zijn de laatste jaren ook steeds meer in trek bij de rest van Nederland. Waarom eigenlijk? Omdat het goedkoop is? Klopt, maar waarom nog meer? Het geeft mij een fijn gevoel dat ik iets wat eigenlijk afval zou zijn geweest, weer opnieuw gebruik. Je verlengt de houdbaarheid van het product, je maakt het duurzaam. En dat voelt goed!

Loop.alife recycled kleding uit Nederland

Het Nederlandse merk ‘Loop.alife doet dat ook. En ze doen dat op een hele bijzondere manier! In Nederland wordt meer dan 235 miljoen kleding per jaar weggegooid. Loop.alife sorteert alle “afval-vesten en truien” op materiaal en kleur. Dus alle tinten blauw bij blauw, groen bij groen, enzovoorts. Ze mengen de kleuren van de vezels en het resultaat is een eigen palet in prachtige kleurtinten, zónder dat daar water of chemicaliën aan te pas komen. Helemaal natuurlijk en duurzaam dus! De vezels worden weer gesponnen tot garen, klaar om weer gebreid te worden in prachtige nieuwe ontwerpen. Dus jouw oude blauwe lievelingstrui heeft weer een heel nieuw tweede leven! Misschien is hij wel verwerkt in dit mooie duurzame blauwe vest… :-)

Lichtblauw gerecycled lang vest gemaakt van katoen van Loop.alife

Het gebreide middellange blauwe vest is 100% gerecycled, heeft een los gebreide steek en van voren een ‘open–front’. Het kan perfect gedragen worden tijdens afgekoelde zomeravonden, of als extra laagje in de koude wintermaanden. Het vest is gemaakt van 70% gerecyclede wol en 30% gerecyclede polyamide en draagt heerlijk licht.

 

Gerecycled kort legergroen wol/katoenen vest

Dit fijngebreide khaki groene vestje van gerecyclede wol en katoen heeft mooi afgewerkte ronde voorpanden. Door de verfijnde ribbelsteek en elegante afwerking, is dit vestje heel goed zowel chic over een jurkje, of casual op een jeans te dragen. Een makkelijk vestje voor hele jaar door.

‘And then there were….MEN!’

Ja, je leest het goed. We hebben mannen in the house, voor het eerst! De truien van Loop.alife zijn nog even de koplopers, maar binnenkort volgt er meer. Dus je vent kan nu ook als geslaagde hippe man de winkel uitlopen. Wat niet alleen hém, maar ook jou blij maakt!

gerecyclede bordeauxrode gebreide mannentrui van wol

Deze duurzame gebreide bordeauxrode mannentrui heeft verschillende stoere details, zoals de omgerolde hals en de omgekeerde ingezette raglanmouw. De trui is voor 70% gemaakt van gerecyclede wol, en voor 30% van gerecyclede polyamide, en hij is er ook in de kleur diep donkerblauw. Het geheel oogt mannelijk en stoer. Heel stoer die mooie trui. Die man ook…., mooi…...zucht….. (van mij 😊)

Oké weer even terug naar de kern… Práchtige ontwerpen met een prachtig verhaal! “From waste to wearable”, zoals het merk het zelf zegt. Van afvalberg naar draagbare topkwaliteit. Met Loop.alife kun je de wereld ietsje mooier en gezonder maken. En dát geeft een dubbel blij koopgevoel!

Liefs Anne  

Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →