Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Kleurrijke bamboekleding: een stuk milieuvriendelijker dan katoen en boordevol unieke eigenschappen

Dat Bamboe de laatste jaren steeds populairder wordt, is goed te begrijpen. Er is geen textiel wat zóveel positieve eigenschappen heeft als deze zachte stof, gemaakt van de harde stevige bamboestengel.

Bamboe is antibacterieel & hypoallergeen én van nature UV-beschermend: het filtert 98% van de schadelijke UV-stralen! 

Een kledingmerk wat al langer onder de indruk is van bamboe is het Amsterdamse Zilch.  Zilch heeft in elke collectie mooie kleurrijke basics van bamboe en ook dit voorjaar zijn er weer genoeg fijne truien, fleurige korte vestjes, sokken en tops gemaakt van deze unieke bamboestof.

kleurrijk-bamboe-shirt-zilch-hippe-dingen

Bamboe beschikt over veel gunstige eigenschappen in vergelijking met de andere veel gebruikte textielsoorten als katoen, linnen en polyester. Ik heb ze even voor je op een rijtje gezet:

  • Bamboe is zijdezacht & kreukherstellend: De structuur van de vezel is glad en rond, wat er voor zorgt dat de kleding extreem zacht aanvoelt én van nature minder kreukt (yes, gooi maar weg die srijkbout 😊)

  • Bamboe absorbeert enorm: Door de buisvormige structuur van de bamboevezel en de vele microgaatjes, absorbeert en verdampt bamboe 70% meer vocht dan kleding gemaakt van katoen. Je voelt je dus een stuk langer fris!

Groene-strepen-jurk-zilch-hippe-dingen

Dit appelgroene korte vestje van bamboe heeft een mooie V-hals en een ¾ mouw. Het vestje is hier gecombineerd met een groen gestreepte jurk van Zilch

  • Bamboe heeft een hoog thermo comfort: Door de open structuur van de vezels werkt bamboe in de zomer verkoelend en in de winter juist verwarmend.

  • Bamboe is antibacterieel & hypo allergeen: De Bamboe vezels zijn van nature bacterie- en schimmelwerend, dus bacteriën die onaangename lichaamsgeurtjes veroorzaken (zoals bijv. zweetlucht) hebben geen schijn van kans. Zijn Hypo allergene eigenschap maakt bamboe bij uitstek geschikt voor mensen met een (allergie) gevoelige huid.

blauwe-bamboe-top-en-gele-broek-zilch-hippe-dingen

Deze frisse jeansblauwe top van bamboe heeft een brede ronde hals, ¾ mouw en hij valt tot op je taille. De gele broek die erbij gedragen wordt is ook van Zilch.

Als laatste, en zéker niet de onbelangrijkste, is bamboe een stuk milieuvriendelijk dan de andere textielsoorten.

De belasting op het milieu tijdens de productie van bamboe is tot wel 80% minder dan die bij katoen. Deze snelgroeiende plant (meer dan een halve meter per dag) heeft voor zijn groei geen extra water nodig (regenwater is voldoende) of bestrijdingsmiddelen, en is niet het soort bamboe wat gegeten wordt door panda’s.

Helaas is er nog geen een materiaal dat 100% niet belastend is voor het milieu, ook bamboe niet. Bij het bewerkingsproces van bamboe tot textiel komen er (net als bij alle andere textielsoorten) ook chemicaliën aan te pas. Wél worden er steeds betere technieken gebruikt waardoor de afvalstoffen kunnen worden hergebruikt en niet meer in het milieu terecht komen. Een positief proces in ontwikkeling dus!

lange-jurk-blauw-rode-bloemen-print-met-rood-vest-zilch-hippe-dingen

Het korte vestje van bamboe is er ook in fris helderrood (en nog veel meer mooie kleurtjes). Door zijn pittige korte lengte past dit vestje heel mooi over een jurk of boven een hoge broek/rok. De jurk die hier getoond wordt is deze maxidress van Zilch.

Naast de genoemde bijzondere eigenschappen zien deze fijne basics van bamboe er ook nog eens prachtig uit, zitten ze heerlijk én kun je er heel lang van genieten.

Want ondanks dat bamboe zacht aanvoelt, is het ijzersterk, waardoor de kleding een veel langere levensduur heeft en langer mooi blijft (ook na véle wasbeurten…).

Dus, voeg jij nog graag wat mooie bamboe items aan je garderobe toe? Dan is er keus genoeg! Als je het eenmaal gedragen hebt, ben je verkocht. Zeker weten! 😊

Meer weten?

In onze webshop vind je een mega hip én ruim assortiment van bamboe-artikelen.

Bekijk bamboe collectie
Liefs Anne  
Uit de collectie Bamboe:

 


Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →