Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

Bij twijfel: de maxi jurk en lange rok zijn er voor elk figuur

Je zou het misschien niet zeggen, maar de maxi jurk (lange jurk tot aan de enkels) is het meest veelzijdigste kledingstuk in je kast. Met losse strandharen, kleurige accessoires en een nonchalant slippertje heb je de 'strand-look', met 'n hoge staart en sneakers de 'sporty-look' en met een hak, je haren chique de friemel omhoog en een mooi tasje de 'feest-look'. Iedereen kan een maxi-jurk aan, trust me. It’s all about… de juiste jurk voor jouw lijf. Je kiest er natuurlijk één die je sterke punten accentueert en die zijn voor iedereen weer anders.

 

‘Say yes to the Maxi dress’

 

  • Voor de ‘peertjes’ onder ons (smalle bovenkant, brede onderkant: het figuur van een peer) betekent dit dat je de nadruk legt op je mooie slanke bovenkant. Dit doe je door een lange jurk te kiezen die je taille op haar smalste punt accentueert en daarna met meer ruimte wegvloeit over je wat vollere billen en bovenbenen.
  • Voor de ‘appeltjes’ onder ons (figuur van een appel heeft een brede bovenkant, vaak smallere onderkant) is het beter om het lichaam in balans te brengen met een lange A-lijn jurk (iets uitlopend) of een mooie rechte jurk. Leg het accent nét onder je borsten, dit staat bij appeltjes het mooist.
  • Heb je een ‘recht figuur’ (onder- en bovenkant zijn gelijk aan elkaar met weinig ronde vormen) dan is het juist goed om wat ‘optisch volume’ te creëren, dus kies een lange jurk met plooitjes op slimme plaatsen, ruches etc...
  • Als laatste is er dan nog de ‘zandloper’ (volume goed verspreid over het lichaam, duidelijke taille en de heupen zijn in verhouding met de schouders). De zandloper is ‘the lucky one’. Jij hebt weinig advies nodig, je kunt alle jurken wel hebben. Je taille accentueren is altijd n goeie, maar verder voor jou geen specifiek aandachtspunt…

De Maxi jurk is makkelijk, multifunctioneel en práchtig! Kijk mee hoe onze zonnige Angela eruitziet in een aantal geweldige lange jurken (en een maxi rok ;-)

maxi jurk met subtiele glitter king louie

Deze diepblauwe aansluitende jurk met zeegroene print van King Louie, heeft fijne brede banden over de schouders, een overslag decolleté en een licht uitlopende lange rok. De stof heeft een prachtig subtiel glittertje wat het geheel een feestelijke uitstraling geeft. Als jij deze jurk draagt ben je de stralende ster van de avond!

zomerse strandlook met lange maxirok zilch

Deze zachtgele maxi rok met mintgroen streepdessin heeft een wijd uitlopende onderkant en een comfortabele brede tailleband. De korte blauwgroene aansluitende trui van Zilch heeft een mooie wijde boothals, ¾ mouwen en een breed boord aan de onderkant. En ookal zitten er driekwart mouwen aan, het draagt heerlijk luchtig omdat het truitje gemaakt is van bamboe. Een heerlijke set voor een dagje sightseeing in de stad.

blauwe maxijurk met split van katoen ragwear

Deze zomerse blauwe mouwloze jurk met all over print van het hippe veganistische merk Ragwear, heeft een aansluitend lijfje met een lange A-lijn rok. Het zeegroene ceintuur zorgt voor een mooi accent in de taille en de hoge split zorgt voor een optimaal draagcomfort bij het lopen. Een luchtige jurk voor een heerlijke zomerse dag.

Wat een mooie plaatjes van een nóg mooiere dame! Zo zie je, de Maxi jurk is makkelijk, multifunctioneel en práchtig. Hier nog wat laatste algemene tips voor:

  • Donkere en neutrale kleuren slanker af en laten je langer lijken. (Dit geldt ook voor een V-hals). 
  • Ben je wat kleiner, liever geen grote print maar kies voor wat kleinere patroontjes in verticale richting.
  • Ben je wat voller dan geldt juist het tegenovergestelde, jij kan wél heel goed de grotere prints dragen, dit maakt je lichaam in verhouding kleiner.

Met al deze tips en trics kan het niet fout gaan en ga jij zeker je ‘ware’ jurk vinden. En als je 'm hebt, veel geluk met je perfect match!

Liefs Anne  

Deel dit bericht



← Ouder bericht Nieuwer bericht →