Menu

Geschreven door Anneleen Veenemans op

FjallRaven: welke rugzak is nu echt vakantie- en waterproof?

Het is bijna vakantie! Nog een paar weekjes en dan kunnen we eindelijk in de ‘ruststand’. Lekker alles van het werk achter je laten en even écht tijd met elkaar. Heerlijk! En wat gaan we doen? Erop uit naar het buitenland, of heb je wél zin in vakantie maar geen zin in reizen en kies je dit jaar voor ‘staycation’ (thuisblijven, maar dan wel in de vakantiemodus zonder inpakstress) Hoe fijn is dat! 

Wat het ook gaat worden, we gaan in ieder geval op pad. Wandelen in de bergen, een dagje naar het strand of naar dat interessante museum. En hoe fijn is het om dan een handige tas te hebben. Een rugzak die niet te groot is, maar wél genoeg ruimte heeft en óók nog eens 100% waterdicht!

leuke kleur rugtas fjall raven

Dat zijn precies de rugzakken van het Zweedse ‘outdoor merk’ Fjällräven. Opgericht in 1960 door de Zweedse Ake Nordin en ondertussen bekend over heel de wereld. Fjälräven heeft vanaf het begin als missie ‘de natuur toegankelijker te maken voor meer mensen’. Dit doen ze door slijtvaste, tijdloze en functionele outdoor uitrusting te ontwerpen en daarbij bewust & verantwoord om te gaan met mens, dier en milieu. Ik nam de rugzak genaamd ‘kånken’ (je zegt 'konken' maar in Nederland noemen velen het 'kanken') mee op een tripje naar het prachtige glooiende Limburg, om zelf te kunnen ervaren hoe ontzettend praktisch en leuk deze rugzak is…

waterdichte rugzak in retro kleuren fjall raven kanken

De Fjällräven kånken bestaat in verschillende kleuren en groottes. Dít model (38cm hoog, inhoud 16 liter) is handig voor dagelijks gebruik en op reis. Het is een bescheiden formaat, maar door het grote vak kan er veel meer in dan je in eerste instantie verwacht.

Voor de picknick kreeg ik alles prima in 1 tas, mede dankzij het handige voorvak en de 2 zijvakken aan weerskanten van de tas. Je schuift hem ook makkelijk onder je vliegtuigstoel als je gaat vliegen en mocht je toch wat willen meenemen om te kunnen werken (niet toegestaan op vakantie natuurlijk ;-) ), dan is deze tas zelfs geschikt voor een 13 inch laptop.

Wat ikzelf ideaal vind aan deze maat, is dat naast dat je de banden natuurlijk afstelt voor wat je zelf het fijnst vindt, je ze ook met de drukknoop op de kortste stand kan laten staan zodat je kids hem ook prima kunnen gebruiken. Zoonlief wilde er de hele dag mee rondbanjeren. Van mij mocht ie!

retro oranje schoolrugtas fjall raven kanken

De rugzak is gemaakt van de sterke maar lichtgewicht stof Vinylon F. Deze stof zet uit zodra hij in aanraking komt met water, dus dit maakt de tas 100% waterdicht. Kom maar op met die natte fossielen en stenen. Beetje blubber erbij maakt niets uit, want schoonmaken is ook gelijk een stuk makkelijker. Het materiaal is zo goed als onverwoestbaar, écht heel sterk dus.

Een hele goeie tas die jaren met je mee kan op al je reistochten. In de bergen, op het water, naar school of naar het werk. Deze tas is multifunctioneel, duurzaam, hip en bovenal waterdicht!

Voor mij issie geslaagd, een dikke 10!

Liefs Anne  

Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →